AARDBEIENTIRAMISU

De aardbeien oogst is dit jaar gigantisch. Wat doe je met al die aardbeien? Hieronder een aardbeienrecept voor een heerlijk nagerecht.

Tiramisu van aardbeien

Bereidingstijd 25 minuten en 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor circa 4 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram poedersuiker
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker (7 gram)
  • 250 gram mascarpone
  • 300 ml appelsap
  • 1 pak lange vingers

Bereiding:

Meng de Griekse Yoghurt met mascarpone, vanillesuiker en 30 gram poedersuiker. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze. Pureer 200 gram van de aardbeien en meng dit met de overige 20 gram poedersuiker.

Verdeel het appelsap in een kom of diep bord. Leg de helft van de langer vingers in de appelsap zodat het koek het vocht opneemt. Verdeel de lange vingers over de bodem van de (oven)schaal waar je de tiramisu in wilt serveren. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk dit uit. Spreid de aardbeiensaus (gepureerde aardbeien) hierover. Leg de andere helft van de lange vingers even in het appelsap en verdeel dit over de laag aardbeiensaus. Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (of als je minder tijd hebt even in de vriezer).

Voor het serveren:

Snijd de overige aardbeien door en verdeel dit over de tiramisu. Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Dit gerecht is geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Het bevat geen alcohol en rauwe eieren. 

Geef een reactie