Bijenvolken

Sommige volkstuiniers ervaren overlast van de bijenvolken. Op dit moment ben ik bezig met de volken vriendelijker te maken. Dat gebeurt door een raszuivere koning te introduceren in het volk. Dat vergt echter enige tijd en de werkzaamheden zijn ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Door het volk raszuiver te maken is de verwachting dat de bijen minder agressief worden.

Daarnaast probeer ik het aantal bijen ook te verminderen door tijdig volken meer ruimte te geven in de kast.

Verder probeer ik de bijenvolken zoveel mogelijk met rust te laten en er in te werken op momenten dat het in de tuin rustig is. Dat is echter moeilijk, want werken in de bijen kan alleen als het ook warm genoeg is.

Ik hoop zo de overlast voorlopig te beperken en op termijn een zachtaardige volken te creëren. Excuses voor het ongemak en ik hoop op jullie begrip. Vergeet niet dat de bijen ook belangrijke bestuivers zijn van de bloemen en planten.

Bijen zijn bestuivers van bloemen en groenten

Geef een reactie